Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

altOp 10 november 2010 is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook de gemeente Bernheze vindt het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Wat is mantelzorg
Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.
In Nederland zijn 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo'n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. De meesten van hen vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan of om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten. 

Aandacht voor mantelzorg
Wij vinden dat mantelzorgers onmisbaar zijn. Mantelzorg is van wezenlijk belang voor mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking. Wij vinden het belangrijk dat zij voldoende erkenning en ondersteuning krijgen. Daarom willen wij graag zoveel mogelijk mantelzorgers bedanken en hen een blijk van waardering geven voor hun langdurige, onbetaalde zorg voor anderen.

 Jonge mantelzorgers
Zo’n 10% van de jongeren tussen 12 en 18 jaar is ook mantelzorger. Circa een kwart van de jongeren groeit op in een gezin met een ouder of broer/zus die chronisch ziek of gehandicapt is, psychische problemen heeft of verslaafd is. Ook deze groep willen wij graag bedanken.

 Aanmelding
Bent u of kent u een mantelzorger uit Bernheze of een mantelzorger die zorgt voor een inwoner van Bernheze? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

U kunt ook de antwoordbon invullen die op de gemeentepagina's van De Bernhezer van week 40 staat en deze opsturen in een envelop zonder postzegel naar de gemeente Bernheze, ter attentie van de afdeling Communicatie, Antwoordnummer 6003, 5384 ZX Heesch. Wij zorgen er dan voor dat er bij de door u opgegeven mantelzorger een attentie wordt bezorgd!
 

Een aantal mantelzorgers is bij ons al bekend. Als u er zeker van bent hiertoe te behoren, hoeft u zich niet opnieuw te melden.

  http://www.bernheze.org/simeform.php?form=005258411d3342f28876f11d158105867f8002c702336654