Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

DMTandere_zijde_LargeDe Mobiele Toeristeninformatie (DMT) is een driedimensionale kaart van de gemeente Bernheze op wielen. Met de DMT bezocht kunstenaar Monique Broekman tussen 27 november 2010 en 30 juni 2011 alle dorpskernen van de gemeente Bernheze. Op centrale locaties parkeerde ze De Mobiele Toeristeninformatie en nodigde mensen uit voor een gesprek. De reis is nu ten einde. De DMT zal onbemand van 20 juli  t/m 11 september, open monumentendag, bij kasteel Heeswijk staan.

Broekman maakte geluidsopnames van de verhalen en schilderde 39 portretten van vertellers op een paneel. Deze werden aan de driedimensionale kaart bevestigd op de locatie waar de DMT zich bevond. Zo werd de locatie aan een persoon en een verhaal verbonden.

In de De Mobiele Toeristeninformatie, die staat op de benedenplaats van het kasteel en vrij toegankelijk is tijdens de reguliere openingstijden, kunt u de verhalen beluisteren en verzamelde foto’s en documenten bekijken. Op 11 september 16.00 uur wordt het project feestelijk afgesloten in het bijzijn van wethouder Ad Donkers.

In de IJzertoren van het kasteel kunt u vanaf 8 augustus een verslag van deze reis in verhaal en (bewegend) beeld beluisteren en bekijken.

Dit project is onderdeel van Schatten van Brabant; cultureel programma van de Provincie Noord-Brabant en is mede ondersteund door: Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds, BKKC en Akker projectmeubelen.