Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20130130Wii KBOIn het Cultureel Centrum Servaes heeft KBO Dinther de beschikking over een Wii spelcomputer. Daarmee is het de bedoeling om ouderen op een gezellige en ontspannen manier, door leuke spellen uit te voeren, meer te laten bewegen. Tot op heden hebben daar echter nog maar weinig ouderen gebruik van gemaakt. Daar willen we verandering in brengen. Daarvoor heeft KBO Dinther samenwerking gezocht met MaS4jou, een Maatschappelijk Stageproject voor middelbare scholen.

4 Leerlingen van het Zwijsen College, t.w. Patrick van der Cammen, Julian van de Elzen, Cas Torsen en Otto van Bouwdijk Bastiaanse, hebben een plan van aanpak gemaakt onder de naam “Senioren in Beweging” om senioren uit te nodigen en kennis te laten maken met de Wii, als een prachtig en modern hulpmiddel om ouderen op een voor hen gepast niveau te laten bewegen. Waar hun kleinkinderen dagelijks mee bezig zijn, kan ook voor ouderen een gezonde en fijne tijdsbesteding zijn.

Op woensdag 13 februari en donderdag 14 februari, van 14 tot 16 uur, zijn die studenten in het CC Servaes in Dinther aanwezig om alle senioren die daarvoor belangstelling hebben, uitgebreid te demonstreren hoe eenvoudig en ontspannen je in beweging komt met de spelmogelijkheden van de Wii computer. Het bestuur van de KBO is daarbij ook aanwezig, want als er voldoende belangstelling en enthousiasme is wil de KBO, in overleg met CC Servaes, de mogelijkheid bieden om met een groep belangstellenden wekelijks een ontspannen uurtje te bewegen.

Daarom nodigen het bestuur van de KBO en de studenten van het Zwijsen College alle senioren uit om op 13 of 14 februari, van 14 tot 16 uur, kennis te komen maken.