Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Alzheimer cafe udenveghel logo nieuwElke derde dinsdag van de maand is het Alzheimercafé voor de regio Boekel, Uden, Veghel, Bernheze, Landerd en Sint-Oedenrode open. Iedere maand zorgen de vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Uden-Veghel voor een boeiend informatief programma in de Blauwe Kei in Veghel.

Voor 19 februari is een huisarts uitgenodigd die vanaf 19.30 uur vertelt over zijn ervaringen met patiënten die dementie hebben. Door de dementie kan het voor een huisarts moeilijk zijn om een goede diagnose te stellen voor een andere ziekte. Ook voorschrijven van medicatie kan lastig zijn. Kan alle medicatie gebruikt worden bij dementie? Over deze en veel andere vragen gaat een gespreksleider met de huisarts in gesprek. Voor de bezoekers is er ruimte om vragen te stellen en hun eigen ervaringen in te brengen. De deuren van het Alzheimercafé gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis.

vertrouwd

In het Alzheimercafé kunnen mensen die iets met dementie hebben, elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Niet alleen mensen met dementie en hun familieleden bezoeken de avonden, maar ook mensen die in hun beroep met dementie te maken hebben. De belangstelling is in de loop der jaren flink toegenomen. Gewoonlijk komen er ongeveer tachtig mensen naar het Alzheimercafé. Je ziet er inmiddels veel vertrouwde gezichten. Toch voelen ook nieuwkomers zich snel op hun gemak, omdat ze door de vrijwilligers gastvrij ontvangen worden. In de pauze en na afloop wisselen de bezoekers veel ervaringen en praktische tips met elkaar uit en er zijn altijd enkele beroepskrachten aanwezig die vragen op allerlei gebieden kunnen beantwoorden.