Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KBO DintherVele senioren worden geconfronteerd met vragen en zorgen betreffende het wonen en de zorg nu en in de toekomst. Daarom  organiseert  KBO Dinther op  woensdag 20 november voor alle senioren een themamiddag. Aanvang 13.30 uur in cc Servaes te Dinther. Tijdens deze middag willen wij u  informeren over de mogelijkheden van Laverhof. Yolanda Verstegen, teammanager Zorg Thuis van Laverhof zal hierover een korte presentatie geven.

In Nederland staat zorg hoog op de politieke agenda, er moet meer gedaan worden met minder mensen, de overheid trekt zich meer terug en de gemeenten krijgen meer taken om samen met de burgers een compleet pakket aan voorzieningen te realiseren. De overgang van  AWBZ naar WMO, scheiden van wonen en zorg en de participatiemaatschappij zijn onderwerpen die deze middag aan de orde komen in een presentatie van Dominique den Brok directeur van Laverhof.  Zij zal uitleg geven over de veranderingen in de toekomst en wat dit gaat betekenen voor de burger en zijn omgeving.

Riny Verstraten, consulent van het Cliëntenservicebureau van Laverhof, zal  uitleg geven over de verschillende soorten  zorgaanvragen  die er zijn, en de manieren waarop u zorg kunt aanvragen en ontvangen. Wat is er nodig om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld wonen in een instelling en wat kunt u doen als u thuiszorg nodig heeft.

Na elke presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop kan men eventueel voor persoonlijke vragen bij de consulent terecht of men kan een afspraak met hem maken.

Op deze middag worden de vragen duidelijk waar u misschien allang mee rond loopt. Die kunt u juist nu stellen.  Misschien zijn er in de directe omgeving van de senioren ook anderen die over dit onderwerp meer willen weten. Ook zij zijn welkom. Zorg dat u erbij bent, het gaat tenslotte om uw toekomst!