Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Ouderen en_leerlingen_van_het_MozaiekMet accordeonist Coos Lettink en klarinettist Caspar Terra voorop, komen leerlingen van Het Mozaïek dansend de Tuinzaal van verzorgingshuis Laverhof binnen. De binnenkomst is de opening van een

oogstrelende en aandoenlijke dansvoorstelling door de leerlingen van de Heeswijkse Basisschool èn de bewoners van een verzorgingshuis Laverhof. 

Terwijl de leerlingen op hun knieën slaan, stampen de ouderen met de voeten op de grond. In het spel dat hierop volgt, kruipen de leerlingen naar de ouderen toe en reiken hen de hand. Het is aandoenlijk om te zien hoe de kinderen ouderen ten dans vragen. Na de dans begeleidt Rens(11) zijn ‘partner’ terug naar zijn stoel. “Bedankt voor je dans”, zegt de jongen vol respect.
De show in een volle Tuinzaal van Laverhof is afwisselend komisch en serieus, maar altijd indrukwekkend en gedreven.
Deze week volgen ouderen van Laverhof en leerlingen van Het mozaïek workshops dans van de professionele dansers Andrea Beugger en Dries van der Post. De workshops gaan over toenadering, afwijzing, contact maken, lichamelijke gebreken, schaamte en over vertrouwen in je lijf en in elkaar. De dansvoorstelling met livemuziek in een volle tuinzaal is de finale van een week oefenen. Op het einde van de voorstelling gaan de voetjes echt van de vloer en vult de dansvloer zich met kinderen, ouderen èn publiek. Dan gaat men zelfs in polonaise achter de rolstoel aan.
Het publiek geniet van het mooie samenspel tussen ouderen en jongeren, “een show vol respect tussen oud en jong”, stelt een van de aanwezigen. “Mooi om te zien hoe de ouderen genieten”, meent Nynke(10) na afloop. Als de ouderen wordt gevraagd of ze het leuk hebben gevonden, beginnen ze spontaan te klappen. “Voor herhaling vatbaar”, roept een bewoner van Laverhof.

Ouderen en_het_Mozaiek