Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

LaverhofOp 22 mei jl. bracht de burgemeester van Bernheze, mevrouw Marieke Moorman een bezoek aan Cunera | De Bongerd in Heeswijk. Ze maakte nader kennis met Laverhof, Peter Beijers, de bestuurder van Laverhof

en Annemiek van de Rijdt, directeur cluster Heeswijk.

ijdens deze ontmoeting kwam de belangrijke plaats die Laverhof inneemt in de gemeenschap naar voren. Het brede aanbod van Laverhof werd belicht: van warme maaltijden, thuiszorg, huishoudelijk hulp, diverse georganiseerde activiteiten in de omgeving en op locatie, fysiotherapie, logotherapie en ergotherapie, zowel bij Laverhof als bij de mensen thuis tot wonen met zorg en behandeling.

Ook de vele vrijwilligers waarop Laverhof kan rekenen, kwamen ter sprake. Peter Beijers: “Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Zij ondersteunen o.a. bij activiteiten, maaltijden, uitstapjes en de persoonlijk begeleiding van cliënten. Het kan zijn wekelijks, maar ook één keer per jaar, bijvoorbeeld bij de 4-daagse.”

De bestuurder overhandigde de burgemeester de naambadge, die iedere medewerker en vrijwilliger van Laverhof draagt, waarbij hij de hoop uitsprak de burgemeester tot de vrijwilligers van Laverhof te mogen rekenen. De burgemeester gaf te kennen, zich graag in te zetten voor de cliënten van Laverhof.

Aansluitend leidde Annemiek van de Rijdt de burgemeester rond door Cunera en De Bongerd en liet haar kennis maken met het wonen bij Laverhof, de cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Informatie over organisatie

Laverhof bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd in Heeswijk en Mgr. Bekkershuis en St. Barbara in Schijndel. Daarnaast biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis.

Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen uit de regio’s Heeswijk en Schijndel en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J. en de Zusters van Liefde van Schijndel.

Voor meer informatie, kijk op www.laverhof.nl .