Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb KBO DintherNa de zeer geslaagde dagtocht naar Köningswinter blijft KBO DInther nu in eigen land. De leden van de KBO kunnen met de bus een bezoek brengen aan Amsterdam met het mooie verbouwde Rijksmuseum. Datum: woensdag 27 augustus
Vertrektijd:       08.30 uur marktplein(Plein 1969) of 08.35 Raadhuisstraat
Thuiskomst:  + 21.30 uur

Prijs:  afhankelijk van het aantal deelnemers tussen € 54,50 en € 62,50 Zoals gebruikelijk is er onderweg een stop met koffie met gebak. Daarna brengt de chauffeur ons naar Amsterdam waar we rond 11.40 uur aankomen bij het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum heeft een geheel nieuwe opstelling, een volledig vernieuwd gebouw, nieuwe publieksfaciliteiten, een nieuw aangelegde tuin, een splinternieuw Aziatisch Paviljoen.
Alleen de Nachtwacht is op zijn oorspronkelijke plaats teruggekeerd. In 80 zalen vertellen 8.000 voorwerpen van kunst en geschiedenis straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu. Heeft men dit alles bekeken dan kan men vrijblijvend een wandeling maken door het Vondelpark of de PC Hooftstraat. Ook kunt men een van de musea in de buurt bezoeken. Met museumjaarkaart gratis, anders betaalt men de entreeprijs. Op verzoek aan de chauffeur kan er tegen een kortingsprijs een rondvaart gemaakt worden. Er zijn ook voldoende terrasjes in de buurt, waar men heerlijk koffie kan drinken.
De lunch is niet inbegrepen, men kan in het Rijksmuseum lunchen of een lunch meenemen en in het park of elders gebruiken. Onderweg naar huis wordt de reis afgesloten met een heerlijk diner!
Aanmelden bij Henk Kuijpers of Anny van den Broek.