Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb VrijwilligerspuntDe regie voeren over het eigen leven is niet voor iedere mens zo eenvoudig en vanzelfsprekend. Iemand die door lichamelijke of psychische oorzaken niet meer of tijdelijk in staat is zelf de regie over zijn/haar leven te voeren en daardoor geen weloverwogen

besluit kan nemen over de behandeling, verpleging en verzorging.

 

Over de organisatie:

De stichting Mentorschap Midden en Noord Oost Brabant is een onderdeel van de landelijke stichting Mentorschap Netwerk Nederland gevestigd in Utrecht. De stichting is opgericht met een startsubsidie vanuit VWS met als doel het werven van, scholen, begeleiden en ondersteunen van vrijwillige mentoren. De taken worden uitgevoerd door de regionale stichtingen waarvan die van Midden en Noord Oost Brabant er een van is.

Korte omschrijving werkzaamheden:

Via een kantongerecht procedure wordt u als mentor benoemd. U krijgt een opleiding en door middel van een zorgvuldig matchingsproces krijgt u een cliënt toegewezen.

U bent aanwezig bij de evaluatie van het zorgplan en minstens 1 maal per maand bezoekt u de cliënt en u treedt op namens de cliënt (zo mogelijk in goed overleg) in zaken die te maken hebben met zorg, leven en woonaangelegenheden.

Gevraagd wordt:

Een enthousiaste vrijwilliger met gevoel voor mensen met dementie, psychische of verstandelijke beperking. Een vrijwilliger die in staat is besluiten te nemen namens de cliënt. Die kan onderhandelen met zorg- en hulpverleners, inzicht heeft in eigen handelen, communicatief vaardig is en die bereid is ongeveer 4 uur per maand te besteden aan mentorschap.