Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

foto overhandiging_levensboek1Het Zorgparticipatieteam HDL, bestaande uit vertegenwoordigers van KBO, CC Servaes,  Ontmoetingstuin en Laverhof,  zorgt sinds november 2013 elke donderdagmiddag  in het Cultureel Centrum Servaes voor een dagbestedingsprogramma voor ouderen uit HDL. Hieraan blijkt grote behoefte te bestaan en het is dan ook een groot succes.

Dit Zorgparticipatieteam is momenteel druk doende om óók op donderdag, van 10 -  12 uur, in het Cultureel Centrum Servaes een Informatiepunt Welzijn te realiseren. Bij dit Informatiepunt kunnen ( oudere en/of kwetsbare ) inwoners uit HDL terecht voor vragen, informatie en advies over voorzieningen die er in Heeswijk-Dinther-Loosbroek en de gemeente Bernheze  zijn op gebieden van welzijn, zorg en wonen. Door deskundige mensen, die goed op de hoogte zijn van de sociale kaart in HDL en Bernheze, worden zij dan geholpen en zo nodig de weg gewezen naar of in contact gebracht met organisaties en instanties die op een professionele manier aan de hulpvraag tegemoet kunnen komen. De bedoeling is om hiermee begin november a.s. te starten.

Voor dit Informatiepunt is al een aantal vrijwillige adviseurs beschikbaar die zich voorbereiden op het kunnen uitoefenen van deze taak. Maar om een goed roulatieschema te kunnen maken is het gewenst om nog enkele adviseurs méér te krijgen. Aan het Vrijwilligerspunt Bernheze is daarom gevraagd om deze adviseurs te werven. Graag wil het Zorgparticipatieteam belangstellenden hiervoor attenderen op de wervingsadvertenties die hierover eerdaags in de pers zullen verschijnen. Ook is het mogelijk om alvast telefonisch informatie te krijgen bij José van der Heijden – van den Berg, via telefoon 0413-292512 of 06-19161618.