Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wildproeverij stand_van_WildbeheereenheidOp 14 januari jl. heeft de keuken van Cunera/De Bongerd, in samenwerking met Wildbeheereenheid AA en Leygraaf uit Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch voor de 15e keer een wildproeverij georganiseerd voor de bewoners en cliënten van Laverhof locatie Cunera/De Bongerd.

Annemiek van de Rijdt, directeur cluster Heeswijk, sprak bij aanvang haar waardering uit voor het jaarlijkse initiatief van de Wildbeheereenheid om de wildproeverij te organiseren en voor het beschikbaar stellen van het wild. Marieke Moorman, burgemeester van de gemeente Bernheze, opende de wildproeverij en heette iedereen van harte welkom!

Louis van Gemert belichtte als secretaris van de Wildbeheereenheid de vele activiteiten van de organisatie, zoals de jaarlijkse schoonmaakdag in samenwerking met de Stichting Behoud Natuur en Landschap, het onderhouden van houtwallen, reebeheer en het plaatsen van wildspiegels in opdracht van de gemeente om aanrijdingen met reeën en andere dieren te voorkomen. “Helaas worden vele van deze wildspiegels vernield of meegenomen”, aldus Louis van Gemert. “Onze leden leveren graag hun bijdrage aan deze proeverij door wildsoorten, zoals hazen, konijnen, fazanten, eenden en houtduiven ter beschikking te stellen.”

In de prachtige stand van Wildbeheer waren alle werkzaamheden zichtbaar. Ook werd er een mooie natuurfilm getoond.

Het keukenpersoneel van Laverhof besteedde grote zorg aan het klaarmaken van de heerlijke gerechten, zoals duivensoep, wildhachee met stamppot en paté. De koks en vrijwilligers zorgden voor de leuke bediening en de door de Wildbeheereenheid beschikbaar gestelde rode wijn was heerlijk!

Het was weer een geweldige middag!