Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bejaardensport.jpgOmdat het zeker voor ouderen belangrijk is om in beweging te blijven, heeft de Stichting Welzijn Ouderen Boekel/Uden/Veghel (SWO) al jaren Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in haar dienstenpakket. In het werkgebied van de SWO zijn maar liefst 36 MBvO-groepen, die iedere week bij elkaar komen.

Sinds vorig jaar heeft de SWO ook drie beweeggroepen onder zijn vleugels voor 55+-ers met astma, met dementie of met het begin- of middenstadium van de ziekte van Parkinson. In deze speciale groepen en in de MBvO-groepen is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeenten Boekel, Uden en Veghel en uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek kunnen zich aanmelden. Zowel de MBvO-groepen als de speciale sportgroepen staan onder leiding van gediplomeerde vakkrachten. Deelname kost € 52,50 per seizoen (35 lessen). Aanmelden kan bij de SWO, telefonisch (0413-367309) op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


lotgenoten
Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een aandoening. Door de bewegingslessen verbetert hun lichamelijke conditie, waardoor ze beter bestand zijn tegen hun aandoening. Bovendien ontmoeten zij in de groep mensen die dezelfde ervaringen hebben als zijzelf. Het contact met lotgenoten is een grote steun om met de ziekte om te kunnen gaan. De groep mensen met astma komt in Uden vanaf 19 augustus elke week bij elkaar in gymzaal Zoggel, op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

In Erp doet vanaf 18 augustus een groep mensen met de ziekte van Parkinson elke week een uur bewegingsoefeningen in sport- en ontmoetingscentrum Ter Aa, op maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur gaat een groep mensen met dementie wandelen in Veghel. Deze laatste groep vertrekt vanaf 21 augustus wekelijks vanuit het Instituut Pieter Brueghel.