Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

steunpunt_mantelzorg.jpgDe gezamenlijke Steunpunten Mantelzorg organiseren voor jonge mantelzorgers van 13 tot en met 21 jaar uit de gemeenten Boekel, Uden, Veghel, Bernheze, Sint-Oedenrode, Schijndel, Landerd, Maasdonk en Oss een gratis ontspanningsweekend. “Er ff tussenuit” is het motto van dit weekend, dat van 3 tot en met 5 oktober plaatsvindt op de Bekerhof in Hunsel in midden Limburg.

Het vervoer wordt geregeld door de Steunpunten Mantelzorg. Jongeren die liever niet alleen gaan, mogen iemand meenemen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Schijndel (073-5441414) of het informatiecentrum van MEE Noordoost Brabant (0413-344718). Aanmelden kan bij het Steunpunt Mantelzorg Uden/Veghel en omstreken. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch (0413-367309) of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Jonge mantelzorgers zijn jongen mensen die in een gezin wonen waar iemand ziek, gehandicapt of verslaafd is. Uit onderzoek blijkt dat een op de 10 jongeren in zo’n situatie opgroeit. Naast de extra huishoudelijke taken die ze soms verrichten, worden ze vaak ook emotioneel zwaar belast.

Het weekend in Hunsel is bedoeld om de jongeren de mogelijkheid te geven om het dagelijkse gedoe van thuis even achter zich te laten. Tijdens het weekend ontmoeten zij anderen, waar ze mee kunnen kletsen. En er is een aantrekkelijk programma georganiseerd met  allerlei activiteiten op het gebied van muziek, dans en outdoor. Het weekend is helemaal gratis dankzij subsidie van de gemeentebesturen, die dit initiatief van de Steunpunten Mantelzorg ondersteunen. Het is zaak niet te lang te wachten met aanmelden, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.