Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

080825-wvdl-terweer_51.jpgEr gaan op 1 en 2 september ong. 25 mensen verhuizen van Ter Weer naar de tijdelijke huisvesting bij Cunera-De Bongerd. De redactie had naar aanleiding daarvan een gesprekje met de interimmanager van Ter Weer, Laura Avontuur.

Zie   "de laatste bewoners".

Dit tijdelijke gebouw heeft de naam Karmijn gekregen en is een onderdeel van de verzorgingsafdelingen Bellefleur, Elstar en Sterappel, te samen: BESK.


Voor de verhuizing hoeven de bewoners niets te doen. Alles wordt voor hen ingepakt en in de nieuwe tijdelijke huisvesting staat alles weer precies zoals het stond in hun oude huisvesting.  
Als `De Toren`( het gebouw links voor Ter Weer) ook leeg is, wordt er begonnen met de sloop van het gebouw  c.q. de gebouwen. In De Toren zitten nog acht huurders, van wie er vijf ook een indicatie hebben voor opname in een verzorgingshuis. De andere drie moeten wachten totdat er plaats is in andere huurwoningen rondom Ter Weer.
De mensen die nu gaan verhuizen en de mensen uit De Toren kunnen straks als eersten weer terug naar het nieuwe gebouw.  
Maar nu allereerst de verhuizing van de huidige bewoners. Dit is voor de meesten een zware opgave. Weg van het oude vertrouwde. De loop van het vertrouwde is weg voor henzelf, maar ook voor de bezoekers. En ook de vrijwilligers zullen even moeten wennen aan de nieuwe situatie en de nieuwe omgeving.
Maar de mensen krijgen er ook iets voor terug: 
-        een veel grotere woonruimte.
-        De Plaza en de Tuinzaal.
-        Elke dag activiteiten, in plaats van een paar keer per week.   

Wij, als redactie van  http://hadeejer.nl/ ,wensen de huidige bewoners van Ter Weer en hun familie veel sterkte toe met de verhuizing op 1 en 2 september, maar ook veel nieuw woonplezier daarna.

Tekst: Jan Burger
Foto's:Wim van der Lubbe