Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

swo.jpgSinds ongeveer zes jaar bestaat in de regio Uden-Veghel de Regionale Adviesraad Ouderenbeleid (RAO). Deze Raad is destijds ontstaan op initiatief van de gemeenten als overlegplatform voor het regionale ouderenbeleid. In de RAO zitten vertegenwoordigers van de ouderenorganisaties uit de gemeenten Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel alsmede de dorpen Heeswijk, Dinther en Loosbroek.

Daarnaast zitten een aantal personen op basis van hun specifieke deskundigheid in de Raad.

De belangrijkste taak van de RAO is het adviseren van gemeenten en instellingen op het gebied van ouderenzorg (wonen, zorg, welzijn). Onlangs is advies uitgebracht over de noodzakelijke voorwaarden bij het inschakelen van hulp in de huishouding. Dit in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

 

Om haar adviestaak goed uit te voeren, overlegt de RAO o.a. op gezette tijden met de ouderen uit de regio: het achterbanoverleg. Op het vorige achterbanoverleg stond het vraagafhankelijk openbaar vervoer (Taxihopper) op de agenda, hetgeen felle discussies opleverde. Volgende maand zal wederom een achterbanoverleg plaatsvinden. Het dan te bespreken onderwerp is hoogst actueel, namelijk de positie van de mantelzorger. Ouderen uit de regio worden van harte uitgenodigd aan dit overleg deel te nemen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag, 22 oktober, in De Eigen Herd te Uden. Aanvang 14.00 uur.