Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logobernezorg.jpgVan 22 tot en met 28 september 2008 viert Nederland de Week van de Smaak. Zeven dagen lang bruist en borrelt het overal in ons land van de activiteiten rondom streekproducten, authentieke smaken, koken met de seizoenen en culinaire tradities. Ook in Heeswijk Dinther bij BerneZorg worden Mooie Maaltijden klaargemaakt.

De hele week verwennen wij onze bewoners met extra gerechtjes, Woensdag 24 september houden wij een kijk en krijg markt voor onze bewoners, hiervoor hebben wij een aantal regionale bedrijven uitgenodigd die de doelstelling van de Week van de maak ondersteunen. Het thema ‘zorg’ staat centraal tijdens de tweede Week van de Smaak.

Vele tientallen zorginstellingen, bejaardenhuizen en ziekenhuizen serveren in deze week een Mooie Maaltijd met biologische, streek- en seizoensgebonden ingrediënten. De Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg regio Eindhoven (VKGE)  hebben zich volop ingezet in 2008 nog meer Mooie Maaltijden te realiseren. Dat is gelukt! In totaal verzorgen maar liefst 20 Brabantse zorginstanties samen Mooie Maaltijden op 64 locaties in heel Brabant. Pierre Wind, tv kok en smaakambassadeur, verricht op 22 september in Vitalis-locatie Wilgenhof in Eindhoven de landelijke kick-off van de Mooie Maaltijd. Hij doet dit in co-productie met culinaire beterweter Pim Haaksman. Mooie Maaltijd dicht bij huisIn BerneZorg zijn wij de hele week bezig met het extra verwennen van onze bewoners, andere activiteiten van de Week van de Smaak in de regio zijn te vinden op www.weekvandesmaak.nl. 

Week van de SmaakDe landelijke Held van de Smaak verkiezing op 21 september in Zwolle is het startsein voor de Week van de Smaak, die dit jaar van 22 tot en met 28 september plaatsvindt. Een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten “smaak” centraal laten staan. Het draait in die week om ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding. In Brabant kan het publiek in deze week naar hartenlust proeven en smaak beleven bij de ruim 80 activiteiten van restaurants, winkels, supermarkten, kookscholen, boerderijen, zorginstellingen en basisscholen.

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. De Week van de Smaak wordt tevens mogelijk gemaakt door: de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB en Zwolle, Hoofdstad van de Week van de Smaak 2008.