Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaan.jpgIn Heeswijk en Dinther wonen veel mensen in een relatief groot, eigen huis met een grote tuin. Hoewel mensen het liefst daar blijven wonen, kunnen juist dat huis en die tuin een blok aan het been worden als men ouder wordt.
Het huis kan te groot worden en de tuin bijhouden kan een probleem worden. Bovendien kan de afstand tot voorzieningen een rol gaan spelen als mensen minder mobiel worden. Maar zijn er passende woningen voorhanden? En wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

Vivaan, Welzijn Ouderen heeft Jan van Zutphen van Ketelaars van Zutphen Makelaars uitgenodigd om over dit onderwerp met 55+-ers uit Heeswijk en Dinther in gesprek te gaan.
Dat gebeurt op dinsdag 12 mei om 14.00 uur in cultureel centrum Bernrode in Heeswijk en op donderdag 14 mei om 10.00 uur in cultureel centrum Servaes in Dinther, tijdens de Onderonsjes.

Alle inwoners van Heeswijk en Dinther van 55 jaar en ouder kunnen daar gratis terecht met al hun vragen en met hun eigen ervaringen. Het is de bedoeling, dat de bezoekers van de Onderonsjes ook zelf meepraten. Als je al besluit te verhuizen, moeten er nog vele keuzes gemaakt worden. Een koopwoning of huurwoning, in welke buurt, welke eisen stel je aan comfort en wat kost dat, wat kan mee en wat niet, enzovoorts. Al deze aspecten kunnen in de komende Onderonsje besproken worden, onder het genot van een kop koffie of thee.
Zoals altijd zijn twee vrijwilligers op de Onderonsjes aanwezig als gastvrouw.