Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

fotos_welzijn-high_tea_0481.jpgStichting BerneZorg heeft het HKZ-kwaliteitscertificaat voor de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg behaald voor de locatie Cunera/De Bongerd en BerneZorg Thuis. HKZ staat voor Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ-certificaat biedt een basisgarantie voor kwaliteit. Met het behalen van het kwaliteitscertificaat bewijst én waarborgt BerneZorg de kwaliteit van de geleverde zorg.
BerneZorg heeft de zaken intern goed op orde, stelt de cliënt principieel centraal, kan betrouwbare resultaten presenteren en werkt voortdurend aan verbetering van de dienstverlening.
Steeds meer zorgverzekeraars stellen een kwaliteitscertificaat als voorwaarde voor het aangaan van contracten met aanbieders van zorg.Kwaliteit is van ons allen.
Onder die slagzin is BerneZorg in maart 2007 gestart met het certificeringstraject. Om duidelijk te laten zien dat iedereen die bij BerneZorg werkt een bijdrage levert aan kwaliteit en verantwoordelijk is voor kwaliteit.
Ook de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad werden nauw betrokken bij het gehele proces.In november 2008 heeft TNO getoetst of BerneZorg aan alle kwaliteitsnormen voldoet en in maart 2009 kwam het goede nieuws: Geslaagd!
 Op dinsdag 12 mei 2009 is het certificaat onthuld door wethouder A. Donkers van gemeente Bernheze en de Raad van Bestuur van BerneZorg, dhr. H. van de Wiel.Het certificaat is een bekroning op de geweldige inzet en motivatie van alle medewerkers om het kwaliteitssysteem goed in te voeren.

In november 2009 wordt opnieuw getoetst of BerneZorg voldoet aan alle eisen die door de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg worden gesteld.

 
Informatie over organisatieBerneZorg bestaat uit verpleeghuis Cunera (96 plaatsen) en verzorgingshuis De Bongerd (125 plaatsen) in Heeswijk Dinther. Daarnaast biedt BerneZorg Thuis verpleging en verzorging bij cliënten aan huis. BerneZorg richt zich in grote mate op de zorg voor ouderen uit de regio (Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch en omgeving) en de zorg voor religieuzen, hoofdzakelijk behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J.. www.bernezorg.nlOp deze website kan meer informatie gevonden worden over BerneZorg.