Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaan.jpgOok in 2009 konden mensen met dementie en hun mantelzorger komen werken in de Creatieve Werkplaats. Op zaterdag 13 juni van 10.00 tot 12.00 uur wordt in het Instituut Pieter Brueghel, Middegaal 23-25 in Veghel de derde  cursus afgesloten.

Na het openingswoord van José de Boer, namens het bestuur Alzheimer Nederland Afdeling Uden-Veghel zal Yvonne Dolk, creatief therapeut van de GGZ, vertellen over haar evaring tijdens de zaterdagochtenden.

Naast de expositie van de gemaakte werkstukken vormt de toelichting hoe er in de praktijk gewerkt wordt een belangrijk onderdeel van deze afsluiting. Katrien van Hettema zal vertellen welke werkvormen/technieken toegepast zijn en dit beeldend doen aan de hand van werkstukken van deelnemers.

De open ochtend is gratis toegankelijk voor iedereen die iets met de ziekte dementie te maken heeft, zoals mensen die aan de ziekte lijden, hun familie en vrienden, maar ook hulpverleners en andere geïnteresseerden. Het wordt op prijs gesteld als belangstellenden hun komst van tevoren melden. Dat kan bij José de Boer van Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel, zowel telefonisch (0413-351588) als via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf zaterdagochtend 19 september zijn mensen met dementie uit de regio Uden/Veghel en verre omgeving en hun mantelzorger weer van harte welkom op het Instituut Pieter Brueghel. Daar kunnen zij gedurende dertien weken met begeleiding van kunstdocente Katrien van Hettema diverse creatieve en kunstzinnige technieken beoefenen. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen vrij.