Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaan.jpgHet nieuwe seizoen voor de Onderonsjes begint in Heeswijk op dinsdag 8 september. Dan zijn alle Heeswijkse mensen van 55 jaar en ouder weer van harte welkom in Cultureel Centrum Bernrode aan de Zijlstraat. Elke tweede dinsdag van de maand kunnen mensen die van een kop koffie en een goed gesprek houden daar van 14.00 tot 15.00 uur terecht. Het Heeswijkse Onderonsje is er een van de tien die Vivaan Ouderenwerk in zijn werkgebied organiseert. De onderwerpen die besproken worden zijn heel gevarieerd. Zowel kleine, Heeswijkse gebeurtenissen als de grote wereldgebeurtenissen kunnen aanleiding zijn voor een gesprek.
Regelmatig wordt een gastspreker uitgenodigd om iets te vertellen over zijn werk of zijn hobby. Tijdens de eerste bijeenkomst van het seizoen kunnen de bezoekers onderwerpen naar voren brengen. vrijwilligers gezocht

Het Heeswijkse Onderonsje wordt geleid door twee vrijwilligers die altijd als gastdame aanwezig zijn. Zij ontvangen de bezoekers en eventuele gastsprekers met een kop koffie en leiden de gesprekken in goede banen als dat nodig is. Momenteel is Vivaan Ouderenwerk op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het Heeswijkse Onderonsje.
De vrijwilligers zijn ook vrij om zelf gespreksthema’s in te brengen, waarbij het goed is te bedenken, dat het niet om een gespreksgroep gaat, maar om bijeenkomsten waarin mensen even met elkaar door willen praten over bepaalde onderwerpen die ook voor anderen de moeite waard zijn.
De vrijwilligers worden ondersteund door Carmen van den Boom, die vanuit Vivaan Ouderenwerk de Onderonsjes coördineert.
Belangstellenden voor dit leuke werk kunnen contact opnemen met Vivaan Ouderenwerk. Dat kan telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur (0413-367309) en via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..