Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

terweersw.jpgOp 2 september aanstaande ondertekenen stichting BerneZorg uit Heeswijk en woningstichting De Kleine Meierij (DKM) uit Rosmalen de samenwerkingsovereenkomst die de eerste stap betekent naar de realisatie van nieuwbouwproject ‘Ter Weer’ in Dinther. 

 Daarnaast worden de koopovereenkomsten getekend waarmee BerneZorg een deel van haar woningbezit overdraagt aan De Kleine Meierij.

BerneZorg bestaat op dit moment uit het verpleeghuis Cunera en het verzorgingshuis De Bongerd in Heeswijk. Vanuit deze locaties wordt daarnaast in toenemende mate zorg buiten de instelling geboden.

In het ambitieuze nieuwbouwproject ‘Ter Weer’ moeten de verschillende activiteiten van BerneZorg samenkomen. Het project wordt gerealiseerd in vier fasen en moet uiteindelijk resulteren in een plek waar gevarieerd en levensloopbestendig wonen voor verschillende doelgroepen voorop staat. In een complex van vier etages aan het Plein 1969 waar intramurale en extramurale zorg gecombineerd worden, komen ook zorggerelateerde en aanvullende voorzieningen, zoals een huisarts en fysiotherapeut. Ten behoeve van bewonersdifferentiatie worden daarnaast aan de Hertog Janstraat, de Donkeren Dijk en de Emmastraat verschillende typen woningen gerealiseerd voor ouderen, doorstromers en starters, zowel huur- als koopwoningen.

BerneZorg en DKM hebben het bureau Laride uit Veldhoven ingeschakeld om de planontwikkeling te begeleiden. Mevr. Marion Pieters van PI Unlimited is aangezocht als ontwerpend architect.

Zodra  de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen BerneZorg en DKM een feit is, worden de nieuwbouwplannen verder uitgewerkt. DKM verwacht ‘Ter Weer’ medio 2012 op te kunnen leveren.