Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernezorg.jpgOp 17 september 2009 start BerneZorg met het project Familiezorg. Familiezorg is een ander woord voor mantelzorg: zorg die gegeven wordt door partners, ouders en/of kinderen, vrienden en buren. 
In de meeste situaties waarin professionele zorg is ingezet spelen ook familiezorgers een rol. Dat geldt zowel bij zorg thuis als bij zorg in het verpleeg- of verzorgingshuis. In al deze situaties moet de zorg aansluiten bij de cliënt en zijn of haar netwerk van familie, vrienden en bekenden. Steeds moet er ruimte zijn voor een samenspel tussen professionele hulpverleners en familiezorgers.Het is dan de kunst voor hulpverleners om hun relatie met familiezorgers in te kleuren als een samenspel in de zorg voor de cliënt. Dit vraagt inzicht in de verschillende rollen en perspectieven van familiezorgers en respect voor de verschillen daarin. Door een goede inschatting te maken van mogelijkheden en behoeften van familiezorgers kan dit samenspel vorm krijgen.  
Iedereen in de organisatie, zowel het management als de medewerkers en de vrijwilligers, wordt getraind om vorm te geven aan familiezorg. De relatie tussen de cliënt, familiezorgers en professionele medewerkers/vrijwilligers staat tijdens de training centraal.  Familiezorg, de kunst van het ontmoetenHet project Familiezorg start op donderdag 17 september a.s. met een themamiddag op locatie Cunera/De Bongerd, Zijlstraat 1 te Heeswijk.

De middag, met het thema ‘de kunst van het ontmoeten’, wordt om 14.00 uur geopend door wethouder Donkers van de gemeente Bernheze en Patricia Bender, locatiemanager van Cunera/De Bongerd. Het is een open en informele bijeenkomst waarbij ‘elkaar ontmoeten’ centraal staat.  Voor meer informatie over familiezorg kun u terecht op de website: www.expertisecentrumfamiliezorg.nl