Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

eacajl2wrtca8xk2vacau8b0ddcaf4u0ghca7x1mwpcajo9d0lcajzpwzxcafpgcorca1o3z15ca2x53l8cafde_week_van_de_smaak4ase0ca0qf9roca2h24m2cag7lm3jcalk8kscca1bx5tvcawx5r7acaqkbl1t.jpgVan 20 tot en met 27 september 2009 viert Nederland de Week van de Smaak. Zeven dagen lang bruist en borrelt het overal in ons land van de activiteiten rondom streekproducten, authentieke smaken, koken met de seizoenen en culinaire tradities.


De Week van de Smaak is een landelijke week in september waarin smaak en smaakbeleving centraal staan tijdens grote en kleine activiteiten zoals proeverijen, menu’s in restaurants, smaaklessen op scholen, etc..

Ook in Heeswijk Dinther vinden evenementen plaats. Bij BerneZorg wordt op 23 september een Hap en Snap markt georganiseerd waar uitgebreid streekproducten worden getoond en geproefd kunnen worden.  
Een onderdeel van de Week van de Smaak is “Een Mooie Maaltijd”. Hierin wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de maaltijd in zorginstellingen.Vanwege de deelname van een groot aantal zorginstellingen in Brabant aan dit onderdeel, is vanuit de VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg regio Eindhoven), in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en het LIB (Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant), het 3-jarige project “Een Mooie Maaltijd in Brabant” gestart.
Reden hiervoor is dat cliënten, medewerkers en management bijzonder positief zijn over deze aandacht voor natuurlijk, eerlijk eten van het seizoen en uit de streek. Het project is bedoeld om deze aandacht voor de maaltijd structureel te maken, het gehele jaar door.  Daarom organiseert BerneZorg, als onderdeel van de Week van de Smaak en een “Mooie Maaltijd in Brabant”, een Hap en Snap markt.
Deze markt is toegankelijk voor alle cliënten van BerneZorg en hun familie. De streekproducten komen uitgebreid aan bod en er is genoeg om van te snoepen en te proeven.
De Hap en Snap markt vindt plaats op woensdag 23 september 2009 van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.Meer informatie over het project “Een Mooie Maaltijd in Brabant” is te lezen op www.vkge.nl. _____________________________________________________________ 
De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. De Week van de Smaak