Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanOp 13 en 20 december 2009 gaat het programma ‘Weten over vergeten’ van start. De 1e serie van  2 bijeenkomsten  in Veghel. In de loop van 2010 zullen deze ook gehouden worden voor meer migrantengroepen  zowel mannen als vrouwen in Veghel en Uden. Dit is het begin !
De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel en Vivaan, afd Veghel als onderdeel van het project “Ouder worden in Nederland”.
De toegang is gratis en mensen hoeven zich niet vooraf aan te melden.

De voorlichtingsbijeenkomst voor Turkse vrouwen vindt plaats in de: Turkse MoskeeMr.van Coothstraat 15461 AC Veghel Tijd: van 13.00 t/m 16.00u   

Feiten en cijfers over dementie
Dementie is een syndroom waarbij de verwerking van informatie in de hersenen wordt verstoord. Hierdoor gaat kennis en kunde van de patiënt verloren, vaak in combinatie met veranderingen in persoonlijkheid en gedrag.
Dementie is niet te genezen. De symptomen worden met de tijd steeds ernstiger. Uiteindelijk overlijdt een patiënt aan dementie of aan de gevolgen van dementie.
De meeste voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer (70%), gevolgd door vasculaire dementie (15%).
In Nederland hebben 270.000 mensen dementie. Momenteel zijn er in Nederland ruim 165.000 niet westerse allochtonen die vanwege hun leeftijd (55+) een verhoogde kans hebben op het ontwikkelen van een dementie.
De grootste risicofactor voor het krijgen van dementie is ouderdom.
-       Boven de 65 heeft 10% van de bevolking dementie.
-       Boven de 80 heeft 20% van de bevolking dementie.
-       Boven de 90 heeft 40% van de bevolking dementie.  

Voor meer informatie over het lokale voorlichtingsprogramma ‘Weten over vergeten’ kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland Afdeling Uden-Veghel :
José de Boer, 0413-351588, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./udenveghel.   

 Voor algemene informatie over ‘Weten over vergeten’ kunt u contact opnemen met het landelijk bureau van Alzheimer Nederland: Dinant Bekkenkamp T 030 – 659 69 17, e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.