Veel ouders van de leerlingen en ook de kinderen van de bewoners waren aanwezig bij de overhandiging. “Dat geeft wel aan hoe bijzonder dit project is geweest”, aldus Karin van Kraay, consulent vrijwilligers van BerneZorg en coördinator van maatschappelijke stages. “De leerlingen vertelden dat ook zelf bij de presentatie van het levensboek aan ‘hun’ bewoner. Je merkt echt dat er een band is ontstaan tussen de bewoner en de leerling en dat het voor beiden een boeiende ervaring is geweest”.
De levensboeken zijn samengesteld door de leerlingen, op basis van gesprekken met de bewoner. Het uitgangspunt is het eigen verhaal van de bewoner. Door samen terug te kijken en door er over te praten, worden belangrijke gebeurtenissen uit het leven herbeleefd. Iedere leerling heeft het levensboek op een eigen manier vormgegeven door er plaatjes, foto’s en korte teksten in op te nemen. Het levensboek is exclusief gemaakt voor de bewoner.
Dat dit project meer oplevert dan alleen een levensboek, merkte een zoon van één van de bewoners die aan het project heeft meegedaan: ”Ons moeder is weer gaan praten door het maken van het levensboek!”