Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KBO_jaarvergadering_2012Op woensdag 21 maart hield de K.B.O haar jaarvergadering in het Cultureel Centrum Servaes te Dinther. Traditiegetrouw begon deze met een  Eucharistieviering in de Sint Servatiuskerk, die voorgegaan werd door  pastor Joost Jansen, en opgeluisterd werd door het Ouderenkoor Cantando en het Dameskoor onder leiding van dirigente Marie-Astrid Zeinstra.

Na het genot van koffie met cake werd de vergadering geopend door scheidend voorzitter Luus van de Ven. Zij heette de 80 aanwezige leden  van harte welkom.

Door secretaresse Anny van de Broek werd het jaarverslag 2011 uitvoerig beschreven.

Daarna werd door penningmeester Harry van de Ven  met behulp van een beamer het financieel jaarverslag weergegeven, waaruit bleek dat KBO Dinther ook financieel een gezonde vereniging is.

Vervolgens kwam de bestuursverkiezing aan bod. Twee bestuursleden die volgens rooster aftredend waren, nl. Luus van de Ven en Anny van den Broek, werden, omdat er geen tegenkandidaten waren, bij  een schriftelijke stemming unaniem herkozen.

Daar de voorzitter, Luus van de Ven aftrad, maar wel lid zou blijven bleef het bestuur compleet. Na een dankwoord van de herkozen leden, werd door de vicevoorzitter Willy van der Steijn de aftredende voorzitter hartelijk bedankt voor haar inzet, en bood haat een boeket bloemen aan.

Vervolgens droeg het bestuur de vicevoorzitter Willy van der Steijn (63) voor als nieuwe voorzitter. Deze werd na een schriftelijk stemming ook unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. In zijn dankwoord zei Willy zich maximaal in te zetten voor de KBO.

Oud voorzitter Luus van de Ven wenste de nieuwe voorzitter veel succes en gaf hem daarbij symbolisch de voorzittershamer, welke zij trouwens nooit gebruikte.

Na de bestuurswisseling en een korte pauze werden de volgende agendapunten afgewerkt:

Martien van Helvoort gaf een uiteenzetting van de meerdaagse en eendaagse reizen die op het programma staan. Ad Habraken gaf uitleg van de nieuwe website van de KBO die op 1 januari in gebruik is genomen. Daarna gaf Sonja van de Berg aan dat men dit jaar weer kan deelnemen aan de  Bloemcursus.

Hierna werd door Nico van Doorn, voorzitter O.O.B. (Overleggroep Ouderen Bernheze) een uitgebreide uiteenzetting gegeven over de werkwijze van de O.O.B., en een toelichting op de nota Actualisering Ouderenbeleid die aan het gemeentebestuur wordt aangeboden.

Na de rondvraag werd de vergadering, die in een goede sfeer verliep, gesloten.