Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Sharyn  Large Leerlingen van ‘t Palet doen op 14 november mee met de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. ‘t Palet vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilige en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

ANWB Lightwise bestaat uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze hun fietsen op 15 belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van de Lightwise gereedschapskoffer met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van ‘t Palet met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

Sharyn Bellemakers van ’t Palet heeft deze actie in gang gezet. Ze heeft contact gezocht met de ANWB en gevraagd of haar school mee mocht doen. Sharyn had zo snel gereageerd dat ’t Palet bij de eerste 500 scholen hoorde. Deze scholen kregen allemaal de gereedschapskoffer.

In november organiseren deze 500 basisscholen in het land ANWB Lightwise. Hiermee worden meer dan 125.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid.

Voor nadere informatie over het programma Lightwise: www.anwb.nl/lightwise of ga naar www.paletdinther.nl.