Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

121128 SintBernezorg_01Donderdagmiddag 29 november werden de kinderen van groep 3 van basisschool de Bolderik in een viertal huiskamers ontvangen door de bewoners van Bernezorg. Bewoners en kinderen luisterden samen naar een Sinterklaasverhaal, voorgelezen door leerkrachten en begeleiders van Bernezorg. Ook werden Sinterklaasliedjes gezongen waarbij  bewoners en kinderen elkaar hielpen met de teksten. 

“Het is wel een heel mooi verhaal hoor”, aldus een bewoonster. Onder het genot van een glaasje limonade, thee en pepernoten brachten ze samen een gezellige middag door. De bewoners genoten zichtbaar van het verhaal en samen liedjes zingen. Op de terugweg vertelden de kinderen: ”Die mevrouw was heel oud hoor, wel 98 jaar.” “Wij mochten ook een kleurplaat kleuren en we kregen pepernoten.”

Deze gezamenlijke activiteit komt voort uit een initiatief van Stichting Viatore, DUO en van de illustratrice van het speciaal voor dit initiatief geschreven boek, Brigida Almeida. Op de Bolderik werd het initiatief door directeur Joke Schopping en de leerkrachten van groep 3 en 4 enthousiast ontvangen. Er werd contact gelegd met Bernezorg en ook zij waren enthousiast. Het resultaat is een gezellige Sinterklaasmiddag waarop twee generaties met veel plezier terugkijken.  Voor groep 4 staat er ook nog zo’n leuke middag op het programma.

“Op de Bolderik halen we de wereld in de school of gaan we met de kinderen de wereld in. Het contact tussen jong en oud ontstaat niet meer vanzelf, daar moeten we actief naar op zoek. Het samen vertellen en lezen van verhalen biedt daarvoor een mooie gelegenheid”, aldus Joke Schopping, directeur. "Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

 

121128 SintBernezorg_02