Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Afbeelding van 'de drie musketiers'In het weekend van 1, 2 en 3 februari staat Stichting Bernrode Musical, onderdeel van Gymnasium Bernrode, voor de zesde keer op de planken in Theater De Blauwe Kei te Veghel.

Volledig in eigen produktie
Met vele enthousiaste leerlingen in zowel cast als crew is de stichting inmiddels al een aantal maanden bezig om ervoor te zorgen dat na onder andere Aïda en Beauty and The Beast ook deze musical weer een groot succes wordt. Net als voorgaande jaren zal alles door leerlingen zelf geregeld worden: van het regisseren van de musical tot het maken van de decorstukken.

Het verhaal
Het stuk gaat over de jonge en arme D'Artagnan. Hij heeft één droom: musketier worden. Negatieve reacties doen hem niets en de charmeur trekt richting Parijs, waar hij naast de musketiers ook Constance zal ontmoeten. Een lieve, blonde vrouw waar hij meteen als een blok voor valt, maar makkelijk gaat het in het mooie Frankrijk zeker niet. D'Artagnan raakt verwikkeld in de sluwe plannetjes van onder andere kardinaal Richelieu en de femme fatale van de musical, Milady de Winter. Zal het D'Artagnan lukken musketier te worden of worden tegenslagen hem te veel?

Cast
Maurits van der Laan en Sofie Verhoeve zijn de hoofdrolspelers en daarnaast vertolken Casper Westelaken, Manuel Groothuysen en Joost van den Akker de rollen van de musketiers.

Gaat dat zien
Kaarten zijn te bestellen via www.blauwekei.nl en kosten €10,- per stuk. Een deel van de opbrengst zal naar War Child gaan en daarnaast kunnen bezoekers een donatie doen. Op zondag zal een cheque worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van War Child.