Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130322 OpaOmadag_3Deze week zette OBS de Bolderik de deuren open voor de opa’s en oma’s van de kinderen uit de groepen 1 t/m 3. Dit alles omdat deze groepen de afgelopen periode terug zijn gegaan in de tijd van hun opa’s en oma’s.Groep 3 deed mee aan het project van Erfgoed Brabant; Tonnie en Kee in Keutelree. Zij beleefden het verschil tussen een dorpje in Noord-Brabant en een grote stad in Amerika. Omdat een van de kinderen uit groep 3 binnenkort naar Amerika gaat verhuizen was de nieuwsgierigheid en betrokkenheid erg groot.

 

 

Met hulp van vrijwilligers van de heemkundekring uit hun eigen dorp gingen de kinderen ook op zoek naar verschillen tussen vroeger en nu in Heeswijk-Dinther. Groep 3 sloot het project af  met zo’n 20-tal gezellige en actieve opa’s. Samen met hun kleinkinderen speelden ze fanatiek een aantal oud-Hollandse spelen. Een van de opa’s bracht een aantal hele oude voorwerpen mee wat erg tot de verbeelding van de kinderen sprak.

De groepen 1-2 zijn vooral bezig geweest met de school uit de tijd van hun opa’s en oma’s. Als afsluiting mochten daarom hun opa’s en oma’s een bezoekje brengen aan een basisschool van deze tijd. De opa’s werden hartelijk ontvangen met een lekker kopje koffie en kregen daarna een rondleiding door de school. Enkele reacties van opa’s en oma’s: “We hebben genoten van de voorstelling van de kinderen Wat leuk om de school van ons kleinkind te bezoeken. Wat een hartelijke ontvangst en een goede organisatie. Het gaat tegenwoordig heel anders op school dan bij ons vroeger. Complimenten voor het team. Het was een geweldige ochtend.”

“Wij kijken terug op twee hele geslaagde momenten. Momenten waarop we voor de kinderen belangrijke mensen in school haalden. Momenten waarop jong en oud ervaringen uitwisselden en leerden van elkaar. Momenten waarop wij konden laten zien waarom wij trots zijn op onze school!”, aldus Joke Schopping, directeur.

130322 OpaOmadag_5   130322 OpaOmadag_4130322 OpaOmadag_2130322 OpaOmadag_1