Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130322 t_PaletLeerlingen groep 8 starten eigen wereldwinkel

 Vanaf 13 mei heeft Basisschool ’t Palet weer een wereldwinkel op school. Al enkel jaren werkt de Wereldwinkel samen met de basisscholen in Heeswijk-Dinther. Door leerlingen uit groep 8 zelf een winkel op te laten zetten brengt zij fairtrade onder de aandacht bij de consumenten van de toekomst.

Onder begeleiding van de vrijwilligers vormen de kinderen een bestuur, worden de inkopen gedaan bij Fair Trade in Culemborg, wordt de winkel ingericht, leren de leerlingen hoe de kassa werkt en zorgen de kinderen voor PR. Dit alles resulteert ieder jaar weer in een prachtig filiaal. Van 13 tot en met 22  mei verkopen de kinderen de Fair Trade producten aan medeleerlingen en ouders. In verband met de jaarlijkse sportdag is het filiaal op 17 mei gesloten. Op 23 mei vindt “Actie adoptie dag” plaats. Alle leerlingen van ’t Palet zetten zich dan in om geld in te zamelen voor de derde wereld en is de Wereldwinkel ook ’s avonds open. Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere dag.

Als afsluiting gaan de leerlingen van groep 8 samen met de penningmeester van de Wereldwinkel de winst berekenen. Een gedeelte hiervan mogen de leerlingen schenken aan een goed doel.

Geen tijd om een bezoek te brengen aan dit tijdelijke filiaal. De verkoop in de Wereldwinkel, gevestigd aan de Jonker Speelmanstraat gaat gewoon door. De openingstijden zijn woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Loop gerust eens vrijblijvend binnen.