Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

2013IPG op_De_BolderikHet I.P.G. Bernheze heeft een bezoek gebracht aan groep 7/8 van OBS De Bolderik in Heeswijk-Dinther. De kinderen waren zeer onder de indruk van de verhalen van de ervaringsdeskundigen. Het I.P.G. levert met hun scholenproject  een belangrijke bijdrage aan begrip hebben voor en kennis hebben van het leven met een beperking.

De kinderen hebben zelf mogen ervaren hoe het is om een beperking te hebben : ze moesten een parcours afleggen in een rolstoel en met een rollator. Ook liepen ze met een blindengeleidenstok en een blinddoek om. Dit leverde natuurlijk een hoop grappige situaties op, maar zeker ook het besef van wat het is om elke dag geconfronteerd te worden met dingen die anders gaan dan de kinderen gewend zijn…Hoe los je dan alles wat je tegen komt op ?

Vanuit het I.P.G. waren er mensen op school die zelf een beperking hebben en mensen die in hun familie iemand hebben met een beperking. Zij konden er goed over vertellen en de kinderen vonden het heel knap hoe zij overal oplossingen voor vinden. Kijken naar wat je wel kan! Het was ook wel heftig om te horen en te zien wat er allemaal aan de hand was, is en kan zijn...De kinderen weten dus nu weer even extra goed hoe fijn het is om gezond te zijn !

De kinderen vonden het heel leerzaam en daarnaast ook leuk. Tot slot kregen alle kinderen nog een “handicap-proof bewijs”! Ze gaven aan het heel goed te vinden wat het I.P.G. allemaal doet; samen met de gemeente zorgen voor een goede leefomgeving voor iedereen !