Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130629 Afscheid_groep_8Donderdagavond 26 juni was het zover: groep 8 van de Bolderik nam afscheid na acht jaren werken, spelen en vieren op de Bolderik. Start van de feestelijke avond was de uitvoering van musical “Hotel te koop”. Alle kinderen schitterden in hun rol. Daarna werden ze toegezongen door het team en kregen ze een groepsfoto en cadeautjes.

Bij afscheid nemen horen rituelen en één daarvan is het aanbieden van ‘de wolk’ door de kinderen van groep 8. Elk kind maakt een kleurig popje van brooddeeg dat op een wolk worden geplakt. Als de kinderen na de zomervakantie komen vertellen hoe het op het voortgezet onderwijs gaat, zien ze hun wolk bij de ingang hangen. Zo hangen er al vele wolken. Het leuke is dat oud-leerlingen zichzelf altijd terugzoeken op ‘hun wolk’.

Ook ouders nemen afscheid van de Bolderik. Gisteren trakteerden ze alle aanwezigen op een verjaardagstraktatie. Eentje die hun zoon/dochter in die afgelopen jaren een keer getrakteerd had. Met feesthoedjes op vertelden ze op hilarische wijze  over 8 jaar traktaties verzinnen en verjaardagen bijwonen. En op het moment dat we dachten over te kunnen gaan op een hapje en drankje had groep 8 nog een verrassing: ze hadden een Lip Dub gemaakt. Op de Lip Dub zagen we de kinderen in groepjes door de school gaan: wat een plezier en goede sfeer straalde er vanaf. Zo leuk om te zien en merken dat ze eigen initiatief nemen. Dat is precies één van de dingen die we stimuleren op de Bolderik. Wij wensen alle schoolverlaters heel veel succes en plezier in het voortgezet onderwijs.

“Op de Bolderik starten we samen met kinderen en ouders het schooljaar, een schoolweek en sluiten we ook samen 8 jaren basisschool af: op de Bolderik voelen kinderen en ouders zich van harte welkom”, aldus Joke Schopping, directeur.