Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130913 unit3survivalAls start van het schooljaar hebben de eerste schoolweken op basisschool de Bolderik in het teken gestaan van het elkaar (opnieuw) leren kennen. In de hele school werd gewerkt aan het kernconcept Binding, met de kernvragen: waar hoor je bij? Hoe kun je op een plezierige manier met elkaar omgaan? Deze keer is gekozen voor een passende afsluiting per unit.

Op school hoor je bij je eigen groep en bij je unit. Samen vorm je de school. De kinderen van unit 1 (groep 1-2) hebben gewerkt aan opdrachten die ze samen moesten uitvoeren bij hun spel en werk. Ze zijn o.a. ‘op reis gegaan’ door de school om te zien waar de kinderen van de andere groepen werken en waar de conciërge, administratie en directie hun werkruimte hebben. Unit 2 (groep 3, 4 en 5) heeft spelletjes en opdrachten t.b.v. groepsvorming gedaan. En samenspel en samenwerken was ook te zien en te horen in unit 3. Met veel enthousiasme deden de kinderen in alle groepen mee. Voor unit 3 (groep 6, 7 en 8) zijn deze weken afgerond met een startkamp. Twee dagen die in het teken stonden van groepsvorming: samenspel  in het bos, samen uitdagingen aangaan bij de suvivalbaan. Belangrijke elementen hierbij waren: rekening houden met elkaar , elkaar respecteren en helpen tijdens al deze activiteiten.

Daarnaast werden de kinderen ook aan het denken gezet over de vragen: wie ben ik, wie ben jij? Jezelf waarderen en respecteren, een ander waarderen en respecteren waren hierbij belangrijke doelen. Het eerste thema van de lessen Leefstijl passen hier goed bij. Dat eerste thema is namelijk:
‘De groep dat zijn wij’. Door de lessen Leefstijl wekelijks in te plannen krijgen deze onderwerpen ook blijvend aandacht. Want kinderen gaan graag naar school als ze zich prettig, veilig en gewaardeerd voelen in hun groep, unit en school.

“De Bolderik is een school waar kinderen zich welkom voelen en waar kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen”, aldus Joke Schopping, directeur.