Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

131219 Kerst_Bolderik_1Dit jaar stond Kerst op de Bolderik in het teken van ‘delen met elkaar en samen vieren’‘Delen met elkaar’: kinderen van de Bolderik geven kinderen uit onze regio die het in velerlei opzichten moeilijk hebben, met Kerst een klein cadeautje. De Bolderik is één van de 9 basisscholen die in samen werking met Ladies’ Circle de Leijgraaf hopen op deze manier de Kerst van ongeveer 1200 kinderen een beetje meer kleur te geven. De kinderen van de Bolderik laten met deze actie een ‘wens’ in vervulling gaan.  

Er stond twee weken lang op school een kerstboom opgetuigd met hierin speciale kerstbelletjes. De belletjes in de boom waren voorzien van een kaartje dat er uitgehaald mocht worden. Het ‘wenskaartje’ gaf aan voor wie het cadeautje gekocht kon worden. Vele pakjes werden in de manden onder de boom gelegd en aan het einde van die weken waren alle belletjes uit de boom.

‘Samen vieren’: woensdag 18 december was het zover: kinderen kwamen ’s avonds vol verwachting naar school met allerlei zelfgemaakte hapjes voor het kerstbuffet. In de groepen werd aan feestelijk versierde tafels gegeten. Wat was het leuk om elkaars hapjes te proeven! Het eten zag er prachtig uit en smaakte lekker. Daarna liepen de kinderen in optocht met hun lampion een ronde door de wijk. Ouders wachtten hen op het schoolplein op. Daar stond chocolademelk en glühwein klaar. 

‘Sfeervol, samen met elkaar genieten en ervaren dat ieder welkom is: kinderen en ouders.’ Dat zijn belangrijke pijlers van de Bolderik’, aldus Joke Schopping, directeur.

131219 Kerst_Bolderik_2