Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wij trekken_aan_de_belOp donderdag 13 maart nam Heeswijkse Basisschool het Mozaïek deel aan de actie 'Wij trekken aan de bel' van het Lilianefonds.  Één minuut lang produceerden de bijna driehonderd leerlingen van de school

op de speelplaats (met toeters en bellen) een lawaai als een oordeel. Met de actie lieten de leerlingen horen hoe blij ze zijn dat ze naar school mogen. Ze gaven er tegelijkertijd ook mee aan, hoe oneerlijk ze het vinden dat in de armste gebieden van de wereld 90% van de kinderen met een handicap, niet naar school gaat. 

Op Heeswijkse basisschool Het Mozaïek werden ter voorbereiding op de actie gastlessen verzorgd door een vrijwilliger van het Lilianefonds. Van kleuters tot leerlingen uit groep 8 was er ieder op eigen niveau heel veel belangstelling tijdens deze lessen. 

Voor elke school (dit jaar ruim 550 basisscholen) die mee heeft gedaan, gaat in Afrika één kind met een handicap een jaar lang naar school. Zie: https://twitter.com/mozaiekheeswijk en  www.lilianefonds.nl.