Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140402-lvdv-rekendagbolderik 1_4Vandaag, woensdag 2 april, was het zover: de landelijke Grote Rekendag. De Bolderik doet hier jaarlijks aan mee. Dit jaar had als thema ‘de klas in beeld’. Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. En ook dit jaar hebben wij met onze school weer meegedaan. Het is een dag voor alle basisscholen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! 

Je eigen knikkerbaan ontwerpen, kansberekening met bonenroulette, de hoeken meten die je met je arm kunt maken… De kinderen ontdekken spelenderwijs wat je allemaal met rekenen kunt. Het doel? Kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

De openingsactiviteit vond vanmorgen op het schoolplein plaats. N.a.v. drie vragen (hoeveel boterhammen eet je per dag, hoeveel uur sport je in een week en hoeveel fruit eet je op een dag) werd een levende grafiek gemaakt door de kinderen.

Daarna gingen ze in hun eigen units verder met het in beeld brengen van hun groep d.m.v. allerlei opdrachten. In unit 1 werden o.a.  voeten opgemeten, de lengte van ieder kind gemeten en vergeleken. In unit 2 werkten kinderen in groepjes samen waarbij veel overleg nodig was. Unit 3 werd d.m.v. allerlei  sportieve activiteiten de groep in beeld gebracht. Kortom het was een dag met veel plezier, samenwerking en ondertussen werd er veel geleerd over grafieken, meten en vergelijken. Rekenen is gewoon leuk!

Deze dag was een duidelijk voorbeeld van ons motto: “Uitdagend onderwijs maakt leergierig”, aldus Joke Schopping, directeur.