Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb kinderen die meewerken aan filmproject“Unfrozen”, het vervolg op de film Frozen, is gemaakt door 4 kinderen uit groep 8 van OBS De Bolderik.

Deze kinderen hadden als project “film maken” gekozen. Al snel ontdekten de kinderen dat er bij film-maken meer komt kijken dan alleen een toneelstuk filmen…De vier kinderen: Naomi, Giel, Cato en Colette, zochten contact met een professioneel filmbedrijf. “Janus Films” uit Heeswijk-Dinther. Onder de professionele leiding van Nadja van Driel leerden de kinderen het proces, wat hoort bij film-maken, kennen. Nadja verzorgde een cursus film-maken voor kinderen in ongeveer 10 lessen.

Als afsluiting van dit filmproject is er een heuse première op woensdag 24 juni. Dan wordt de film “Unfrozen” vertoond aan de hele school en enkele genodigden.

Naomi : ”Het was veel meer werk dan we vooraf dachten”.

Er werd een filmscript geschreven, er werd een storyboard gemaakt en er werden in alle groepen van de school acteurs en figuranten voor de film gecast. Er moesten filmlocaties gekozen worden en er moest gezorgd worden voor de juiste kleding en attributen die nodig waren voor de film. Na twee opnamedagen op locatie (Kasteel Heeswijk en Hotel-Restaurant De Leijgraaf) kwam de volgende grote klus : het monteren van de film en bijpassende filmmuziek kiezen.

Cato : “De volgende keer als ik weer een film ga maken, ga ik zelf niet meespelen in de film. We hebben ontdekt dat dat erg lastig is, wanneer je ook zelf moet filmen en monteren. En wat klinkt je eigen stem gek in een film !”

Giel : “Wat was dit leuk om te doen ! Echt een heel leuk project !”

Kortom : Een prachtig en leerzaam project !filmproject Unfrozenfilmproject