Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ROC de LeygraafSkills Heroes zoekt vakkampioenen bij ROC de Leijgraaf Aftrap promotour in Veghel . Op dinsdag 23 juni trapt de promotour van Skills Heroes af bij ROC de Leijgraaf. Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo’ers van alle niveaus, leerjaren en vakrichtingen.

In september starten de eerste voorrondes van Skills Heroes. De promotour daagt alle mbo-studenten uit zich voor Skills Heroes aan te melden. Wie weet wordt één van hen wel Nederlands kampioen op zijn of haar vakgebied! Wie deze gelukkigen zijn, wordt pas bekend na de nationale finales in het voorjaar van 2016. Skills Heroes De vakwedstrijden van Skills Heroes worden georganiseerd voor en door mbo-scholen in Nederland. Ze zijn er voor een grote diversiteit aan beroepen, zoals lassers, koks, autotechnici, verpleegkundigen en nog veel meer.
Skills Heroes stimuleert niet alleen talenten, maar daagt juist álle studenten uit om te excelleren in hun vak. Het ministerie van OCW schreef daarom een ‘excellentieregeling’ voor de komende vier schooljaren, zodat er ruimte is om meer mbo-studenten aan vakwedstrijden te laten deelnemen. Voor technische beroepen, zoals lassers en CAD-tekenaars, werkt Skills Heroes nauw samen met Vakkanjers.

ROC de Leijgraaf In totaal doet circa 90 procent van alle mbo-scholen het komend schooljaar mee met de vakwedstrijden van Skills Heroes. ROC de Leijgraaf doet al een aantal jaar mee met de technische en horeca-beroepen en is ook de nieuwe editie weer van de partij. Internationale wedstrijden Een aantal winnaars van Skills Heroes mag hun skills ook op Europees niveau laten zien, tijdens EuroSkills in Göteborg Zweden, december 2016.
Sommigen kunnen daarna zelfs door naar wedstrijden op wereldniveau. Leerlingen van De Leijgraaf hebben tijdens vorige edities ook op internationaal niveau goed gescoord. Aanstaande zomer reizen 35 nationaal kampioenen af naar WorldSkills Sao Paulo 2016 Brazilië, het WK voor beroepen.

Skills Netherlands Skills Netherlands heeft als doel om vakmanschap positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling en groei naar excellent vakmanschap bij de deelnemers.

Kijk voor meer informatie op www.skillsheroes.nl/skillstv