Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ROC de Leygraaf De Aanmoedigingsprijs van de TechniekTrofee 2015 gaat dit jaar naar basisschool St. Albertus in Loosbroek. De jury heeft besloten het enthousiasme van zowel de leerkrachten als de kinderen te belonen met een speciale Aanmoedigingsprijs van € 1.500, te besteden aan techniekonderwijs of techniekmaterialen. De prijs wordt vrijdag 26 juni aan de school uitgereikt.

De TechniekTrofee, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds en TechniekTalent.nu, onderstreept het belang van techniekonderwijs door een prijs uit te reiken aan de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het lesprogramma. Basisschool De Zwerm ontving de TechniekTrofee 2015.

Naast de TechniekTrofee is er een Aanmoedigingsprijs te winnen. "Met de Aanmoedigingsprijs willen we scholen stimuleren Wetenschap & Techniek in de lessen op te nemen. We willen scholen een steuntje in de rug geven en ze aanmoedigen als ze op de goede weg zitten", legt Chris van Bokkum van TechniekTalent.nu uit. “We reiken de prijs uit op St. Albertus omdat twee vrouwelijke leerkrachten zich hebben laten trainen in het lesgeven van techniek door middel van een pneumatiek- en elektrotechniektafel. Met het vertrek van de mannelijke leerkrachten, was techniek ook uit de school verdwenen. Nu is dat in ere hersteld. Naast het geldbedrag ontvangt de school een oorkonde en een juryrapport. Ook krijgen ze een Techniek Toolkit met materialen en lesvoorbeelden van techniekonderwijs.”