Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bolderik“Unfrozen”, het vervolg op de film Frozen, is gemaakt door 4 kinderen uit groep 8.

Deze kinderen hadden als project  “film maken” gekozen. Al snel ontdekten de kinderen dat er bij film-maken meer komt kijken dan alleen een toneelstuk filmen…De 4 kinderen, Naomi, Giel, Cato en Colette, zochten contact met een professioneel filmbedrijf. “Janus Films” uit Heeswijk-Dinther werd benaderd en onder de professionele leiding van Nadja van Driel leerden de kinderen het proces, wat hoort bij film-maken, kennen. Nadja verzorgde een cursus film-maken voor kinderen in ongeveer 10 lessen.

Er werd een filmscript geschreven, er werd een storyboard gemaakt en er werden in alle groepen van de school acteurs en figuranten voor de film gecast. Er moesten filmlocaties gekozen worden en er moest gezorgd worden voor de juiste kleding en attributen die nodig waren voor de film. Na 2 opnamedagen op locatie (Kasteel Heeswijk en Hotel/restaurant De Leygraaf) kwam de volgende grote klus : het monteren van de film en bijpassende filmmuziek kiezen. 

En tot slot was daar de prachtige première van de film Un-Frozen.

Op de rode loper werden foto’s gemaakt, er werd geproost en er waren lovende woorden voor iedereen die bij de film betrokken is geweest.

De film werd gekeken, met natuurlijk ook de “making of” en daarna een daverend applaus en volop complimenten !

Een prachtig en leerzaam project, wat zeker een vervolg gaat krijgen.

 

2015-06-27 Bolderik_film_22015-06-27 Bolderik_film_32015-06-27 Bolderik_film_4

 2015-06-27 Bolderik_film_1