Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20070928-rvd-bernrode_13.jpgS. Heijnen gezocht voor reünie Gymnasium Bernrode. Wat doe je als je een slecht punt voor een proefwerk haalt? Je kunt er een vliegtuigje van vouwen. Maar S. Heijnen had een beter idee, hij frommelde het weg in de buis van zijn stoel.

Niemand was erop bedacht dat het bewuste proefwerk 42 jaar later tevoorschijn zou komen. Op de reünie van Bernrode op 14 juni aanstaande kan hij zijn proefwerk terugkrijgen.


"Meneer, ik heb een oud proefwerk gevonden", zei een leerling tijdens de aardrijkskundeles van dhr. Cruijsen. Dhr. Cruijsen verwachtte dat een leerling van een les ervoor zijn werk had laten liggen in de klas.

Groot was zijn verbazing toen hij de datum las. Op 22 januari 1966 maakte S. Heijnen 21 fouten in zijn werk van Latijn. Hiervoor ontving hij de beoordeling zeer slecht. Zijn ouders hebben het bewuste werkje nooit te zien gekregen, het verdween in de stoelpoot.

S. Heijnen zat in 1966 in klas 1A van Gymnasium Bernrode. Het meubilair van Bernrode is recentelijk vervangen met de verhuizing naar de nieuwbouw met behoud van het bewuste werk.
Op 14 juni is er een reünie waarop hij zijn proefwerk alsnog in ontvangst kan nemen. Graag willen wij weten hoe het hem vergaan is.

Mocht S. Heijnen dit lezen, dan verzoeken wij hem zich aan te melden voor de reünie via www.bernrode.nl. Wellicht dat iemand uit zijn omgeving dit leest en hem hierop kan attenderen.

Op 14 juni is er een reunie voor allle oudleerlingen en ouddocenten in het nieuwe gebouw. Hiervoor kunt u zich opgeven  op de site van de school:  www.bernrode.nl
Inschrijven kan nog tot 20 mei.