Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_logo_bernrode.gifHet bedrijf Warsco Units heeft op het voormalige handbalterrein van de KPJ naast gemeenschapshuis De Bonkelaar in Geffen een school in twee bouwlagen van noodlokalen opgetrokken.Bron: Brabants Dagblad

De twintig noodlokalen zijn bestemd voor de kinderen van de Mariaschool. Deze school en De Bonkelaar moeten plaats maken voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in Geffen. De kinderen van de Mariaschool huizen in de laatste week voor de zomervakantie over. In de zomer kan dan worden gestart met de sloop van de Mariaschool en De Bonkelaar.

De verenigingen, die in De Bonkelaar zitten, verhuizen naar verwachting naar het voormalige textielbedrijf Carbone in Geffen. Daar wordt nog over onderhandeld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ook de Mariaschool naar Carbone zou verhuizen. Het aanpassen van de bedrijfshallen aan de onderwijskundige eisen was volgens wethouder Rini van de Ven echter veel te kostbaar.

De noodunits voor de Mariaschool zijn volgens Van de Ven nu reeds geplaatst, omdat het bedrijf ze af moest breken bij het gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther dat het afgelopen jaar ingrijpend is verbouwd. "En het is dan goedkoper om ze ineens op de juiste plek te zetten dan ze weer ergens op te moeten slaan", aldus Van de Ven.

Het plaatsen van de units kost de gemeente 38.000 euro. De gemeenteraad moet dat bedrag nog goedkeuren. Dat gebeurt in de gemeenteraad van dinsdag 27 mei, waar het centrumplan Geffen op de agenda staat. De nieuwbouw van het mfc maakt  daar deel van uit.