Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mo2008.jpgVrijdag 30 mei moesten een aantal leerlingen van Gymnasium Bernrode vroeg uit de veren om deel te nemen aan Mission Olympic ‘the school final’ in onze hoofdstad Amsterdam. Dit evenement waaraan 6000 leerlingen van verschillende scholen, verspreid over heel Nederland, meedoen, begon met een mooie openingsceremonie in het Olympisch stadion.

Na deze openingsceremonie, die gepresenteerd werd door niemand minder dan Humberto Tan, werden alle leerlingen met bussen verplaatst naar de juiste locatie om daar te gaan sporten. Het jongenssoftbalteam werd naar het complex van de Amsterdam Pirates gebracht om daar hun wedstrijden te spelen.


“Veni, vidi, vici” , zo klonk de strijdkreet van de jongens van Gymnasium Bernrode in Amsterdam voor aanvang van een wedstrijd. De eerste keer dat ze deze strijdkreet gebruikte was voor de poulewedstrijd tegen het RSG Lingecollege uit Tiel. De wedstrijd werd erg zwak begonnen door Gymnasium Bernrode waardoor ze al snel tegen een achterstand aan keken. Gelukkig toonden de jongens veerkracht en werd deze achterstand omgebogen in een 6-6 eindstand.


De tweede wedstrijd in de poulefase was tegen het Stedelijk Lyceum uit Enschede, waarin het team in de tweede inning maarliefst 10 punten maakte waardoor een grote voorsprong werd bereikt. Met deze voorsprong was Gymnasium Bernrode de ‘baas’ over de tegenstander, zoals Ali B en Sjakie later zouden zeggen bij terugkomst in het Olymisch Stadion.


En als één schaap over de dam is volgen er vaak meer en zo werd ook de derde poulewedstrijd gewonnen, na een begin die erg gelijk op ging. Toen één van de spelers van het jongens softbalteam, zonder te slaan, een home-run liep was de wedstrijd helemaal opengebroken. Want na deze home-run sloeg Guido Danen een prachtige ‘Grand Slam’, waardoor vier jongens van Gymnasium Bernrode het thuishonk aan konden tikken. Later zouden de tegenstanders, KSG Apeldoorn, nog wat terug doen, maar het mocht niet baten: de tweede overwinning van het softbalteam van Gymnasium Bernrode was een feit. (4-6). Met dit gelijkspel werd de finale bereikt, waarin het Jac. P. Thijsse College uit Castricum de tegenstander was. Het was een goed ingespeeld team die bijna alleen maar bestond uit honkballers. De softballers van Gymnasium Bernrode hadden ondanks de goede kwaliteiten van de tegenstanders nog goede kansen om te winnen, maar het geluk was niet aan hun zijde en zo ging de finale nipt verloren met een stand van 7-6.


Met het meidensoftbalteam van Gymnasium Bernrode ging het wat minder. Alle vier de gespeelde wedstrijden gingen verloren en door deze nederlagen kwam de Olympische gedachten omhoog: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. In de wandelgangen werd gesproken van een nijpend tekort aan vrouwelijke pitchers in het team, terwijl de tegenstanders heel goede pitchers hadden, waardoor het voor de meiden moeilijk werd om de verloren punten goed te maken.


Ondanks het wat teleurstellende resultaat van de meiden hebben de Softballers van Gymnasium Bernrode een fantastische dag beleeft. Hiervoor willen we natuurlijk mijnheer van Rooij en mijnheer Selten bedanken, door hun tomeloze inzet is deze dag helemaal goed gekomen.

Bedankt voor het lezen van het verslag en ben er ook bij volgend jaar!

Groeten, Guus (gymnasium Bernrode)