Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

cursus_sterrenkunde20202.jpgIn overleg met toeleverende basisscholen heeft Bernrode besloten een programma op te zetten voor meerbegaafde basisschoolleerlingen uit groep 8; leerlingen die eigenlijk al ‘klaar’ zijn met de basisschoolstof en op zoek zijn naar een extra uitdaging

Deze leerlingen worden uitgenodigd om een aantal donderdagmiddagen een speciaal lesprogramma te komen volgen. Het gaat hierbij o.a. om lessenreeksen Italiaans, Russisch, schaken, boekbinden, scheikundeproeven (een erg leuk filmpje van een scheikundeproef op Bernrode vind je hier) etc. 

Blok 1 begint op 9 oktober 2008.  Het inschrijfformulier moet uiterlijk 26 september 2008 binnen zijn. ( Informatie: www.bernrode.nl )

Schrijf je alleen in na overleg met je leerkracht van de basisschool.


Eveline van Dijck, De Beemd Schijndel groep 8, 10 jaar:


"Het leek mij leuk om Italiaans te volgen. Ik ben ooit een keer een dag in Venetië geweest. Maar misschien gaan we er nog een keer naartoe op vakantie. Onze basisschool had een brief gekregen van Bernrode. Wij werden uitgenodigd om mee te doen met het 8+ project. Dat was leuk en gezellig. We leerden woordjes en deden oefeningen, we kregen ook al echt huiswerk. De laatste les zagen we dia’s van Italië. Ik kan nog geen ijsje kopen in het Italiaans, maar wel vragen hoe het gaat. De laatste les vroeg iemand hoe je een pizza in het Italiaans moet bestellen, dat kan ik nu dus ook"


Roan van der Kallen, 
12 jaar De Beemd Schijndel:

"Ik ken kinderen die hier op school zitten. Het is gezellig en je voelt je hier thuis. Na een uitnodiging heb ik meegedaan aan het 8+ project. Ik heb Sterrenkunde en dat spel Cinque Romeinen gemaakt. Heel veel dingen waar je van gehoord hebt, zijn me nu duidelijk geworden. Ik wist wel van de Grote en de Kleine Beer, die sterren, maar niet precies welke dat waren. Nu weet ik dat je naar het noorden moet kijken en daarboven zie je een steelpan. Dat is de Grote Beer. Op een kaart kun je zien hoe hij die dag staat. Dat Cinque spel is een soort kwartet met punten. Wij hebben een Romeinse versie gemaakt met Romeinse vragen. Zoals Wie was de eerste keizer van het Romeinse rijk?  Die nieuwbouw hier vind ik ook wel goed. "