Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernrodeinschrijving.jpgHet werkstuk van Stijn van Uffelen en Steyn Elgersma uit klas 2C over mobiliteit en wonen voor een project van de vakken Kunst & Techniek heeft deze week als enige van Bernrode een finaleplaats behaald. Hiermee komt een reis naar New Orleans wel heel dichtbij. Maar ook een finaleplaats is al een prijs op zich.

Onder inspirerende begeleiding van mensen van de Technische Universiteit, de kunstenaar, Holland Art Gallery en vakspecialisten van Arcadis werken de leerlingen die in de finale zitten hun eerdere ideeën verder uit. Dat kan in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk. Maar ook film, toneel, muziek of een andere discipline behoort tot de mogelijkheden.

… en een fantastische prijs!

Tot slot presenteren alle groepen op de finaledag tijdens een grootse manifestatie hun ontwerp en ideeën aan een professionele vakjury. Die bepaalt welke groep uiteindelijk de fantastische hoofdprijs wint: Een geweldige reis voor tien leerlingen (en twee docenten) naar New Orleans, de stad waar de kennis en kunde van Arcadis na de verschrikkelijke orkaan Katrina worden ingezet om de kust te beschermen.

De presentaties/bezoeken van de vakspecialisten aan de winnende scholen zullen in december plaatsvinden. Vrijdag 23 januari 2009 vinden de eindpresentaties plaats op de Technische Universiteit Eindhoven.

Meer informatie: klik hier