Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bolderik.jpgOp basisschool de Bolderik is een verkeerswerkgroep actief. Zij hebben als doel de verkeerssituatie rondom deschool veiliger te maken.

De verkeerswerkgroep bekijkt en bespreekt regelmatig samen met de gemeente de verkeersveiligheid rondom onze school. Helaas ontstaan nog steeds te vaak gevaarlijke situaties voor onze kinderen.


In een aantal gevallen kunnen deze alleen met behulp van de gemeente worden opgelost. Soms echter kunnen de kinderen en de ouders zelf ook bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie. Belangrijk hierbij is dat iedereen op de hoogte is van de regels en afspraken, dat ze voor iedereen duidelijk zijn en heel belangrijk: dat we met zijn allen ons aan de regels en afspraken houden.

Daarom hebben wij een verkeersreglement opgesteld waarin deze regels en afspraken zijn vastgelegd:

Automobilisten:
• Het kruispunt voor school lijkt een rotonde maar is echt een kruispunt. Zoals op ieder kruispunt is het niet toegestaan hier te parkeren of te draaien. (De politie kan hiervoor zelfs een bekeuring geven);
• Het is niet toegestaan om auto’s te plaatsen buiten een parkeervak. Er is dan onvoldoende ruimte, zicht en overzicht voor de fietsers.
• Op stoepranden met een gele streep erop, is het niet toegestaan om te parkeren. Graag ook niet op stoepranden zonder gele streep parkeren.
• Het is niet toegestaan om te parkeren op de straat voor de dokterspraktijk. De weg is daar erg smal. Wegrijdende auto’s vanaf school moeten dan gedwongen op de rijbaan voor komende fietsers rijden.
• Er is een gewenste rijrichting voor automobilisten i.v.m. de wegversmalling. Rijden richting school: vanaf de Heilarensestraat via ‘De Streepen ’ de wijk in Wegrijden vanaf school: graag via de dokterspraktijk de Heilarensestraat op
• Ons advies is om uw auto in de wijk te parkeren en wat verder te lopen wanneer u uw kinderen naar hun klas(sen) wil begeleiden. Als u uw kind(eren) slechts afzet en in de auto blijft zitten, kunt u dit doen op de K&S (Kiss & Ride) strook. Dat is de parkeerstrook aan de straat naast het lokaal van groep 3 (zie ook het verkeersbord). Graag deze strook dus hiervoor vrijhouden en hier niet parkeren wanneer u wilt uitstappen.

Fietsers:
• Het is niet toegestaan om op het schoolplein te fietsen. Dus afstappen bij het hek en als je vertrekt pas opstappen bij het hek.
• Het is niet toegestaan om bij de fietsenstallingen te fietsen.
• Als je aan komt fietsen, niet schuin het kruispunt oversteken, maar rechts aanhouden en dan scherp naar links afdraaien als er geen auto’s of fietsers aankomen.
• Je mag niet op het trottoir fietsen voor de school, daar lopen de voetgangers.

Voetgangers:
• Graag lopen via de geschilderde voetstappen.
• Oversteken bij de aangegeven oversteekplaatsen.
• Let op dat je niet het kruispunt schuin oversteekt voor school maar de aangegeven oversteekplaatsen volgt. Om te testen of de regels werken, gaan bovenbouwkinderen af en toe als ‘verkeersagenten’ controleren en groene kaarten (als men zich aan de regels houdt) en rode kaarten (als men zich nog niet helemaal goed aan de regels houdt) uitdelen.

Zorgt u er a.u.b. voor dat uw kind(eren), maar ook alle andere personen die uw kind(eren) wel eens brengen of halen, ook op de hoogte zijn van dit reglement. Samen kunnen we namelijk wel zorgen voor een veiligere omgeving!

Met vriendelijke groet,
De verkeerswerkgroep:
Tineke Sluiter
René van der Slikke
Astrid van der Geld
Karlien Verhoeven