Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logopalet.jpgDe afgelopen zes weken stond op basisschool ’t Palet “de gezonde school” centraal. Met een bijdrage van de gemeente Bernheze zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, om de kinderen te leren wat een gezonde levensstijl is. Deze activiteiten sluiten uitstekend aan bij de methode Topondernemers, een methode voor wereldoriëntatie. Zo zijn de groepen 7 en 8 naar hotel de Leygraaf geweest om gezond te koken. In samenwerking met de Toren kwam de kok van de Leygraaf, Maurice Bissels, smaaklessen verzorgen op school. Ook voor de kleuters was een heerlijke proeverij georganiseerd. Zij kregen de Hollandse pot voorgeschoteld. Boerenkool met worst, erwtensoep en speklappen waren met smaak klaargemaakt door ouders van de school.
Naast aandacht voor gezond eten is gezond bewegen ook aan bod gekomen. Een voorbeeld hiervan is een kennismaking met fitness voor groep 6, verzorgd door MTC-Bernheze.In de afsluitende week werden de kinderen gestimuleerd om alle hapjes van thuis zoals drinken, koeken etc. niet mee te nemen. De plaatselijke groente- en fruitzaak Santé zorgde namelijk van 1 t/m 4 december voor een heerlijke fruitmand per klas, waaruit de kinderen iets lekkers konden kiezen.
Naast al deze geweldige activiteiten heeft de school via de GGD zowel kinderen als ouders gevraagd een enquête in te vullen. De gegevens hiervan zullen gebruikt worden om actiepunten op de stellen die de school in de toekomst nog ‘gezonder’ moet maken.