Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mozaiik.jpgVoor de groepen 5 tot en met 8 zijn is basisschool Mozaïek dit schooljaar ingestoken op het thema ‘Techniek op school’. De nieuwe onderwijsmethode ‘Vogelvlucht’ voor natuur en techniek is hierop gericht en ook met hulp van de techniekcoach zijn alle groepen 5 t/m 8 één ochtend extra bezig rondom techniek. De groepen 5 en 6 hebben deze techniekochtend inmiddels gehad.

 

Een derde insteek dit schooljaar is Mad Science. Mad Science Group uit Sittard/Eindhoven is 's werelds grootste aanbieder van leuke educatieve wetenschappelijke groepsactiviteiten. Mad Science geeft presentaties voor kinderen van 3 tot 12 jaar thuis en op school. Mad Science wil kinderen op leuke manier kinderen in aanraking brengen met wetenschap en techniek.
 
Een tijd terug heb we een gratis show van Mad Science gewonnen. Het betreft een show voor alle kinderen van onze school. Voor de groepen 1 en 2 betekent dat een korte show van ongeveer 20 minuten en voor de groepen 3 t/m 8 een langere show van ongeveer 45 minuten. De shows worden op 12 januari in de aula van onze school gegeven. Na afloop van de shows mag Mad Science flyers uitdelen, waarin ze kinderen attent maken op hun naschoolse Wetenschapsclub.