Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mozaikp1122969.jpgBasisschool het Mozaïek in Heeswijk heeft dit jaar zwaar ingezet op het thema ‘Techniek op school’. In de groepen 5 t/m 8 zijn er door het jaar techniekochtenden waarbij de techniekcoach op bezoek komt om allerlei proefjes te laten zien en de leerlingen te begeleiden als ze zelf met techniek aan de slag gaan.
Een andere technische insteek dit schooljaar is Mad Science. Mad Science uit Sittard/Eindhoven is 's werelds grootste aanbieder van leuke, educatieve wetenschappelijke groepsactiviteiten. Ze willen kinderen op leuke manier in aanraking brengen met wetenschap en techniek.
Een tijd terug heeft het Mozaïek een gratis show van Mad Science gewonnen en afgelopen maandag werd die in de hal van de school gegeven. Het werd een show voor alle kinderen van de school. Voor de groepen 1 en 2 was er een korte show van ongeveer 20 minuten en voor de groepen 3 t/m 8 een lange show van ongeveer 45 minuten.
Op grappige manier bracht professor Henk van Hees de show vol lucht, licht, vuur en gas. De kinderen en de leerkrachten werden ingeschakeld bij de verschillend proefjes en de ‘ah’s’ en ‘oh’s’  waren niet van de lucht. Alles wat de professor voor de voeten kwam, werd wetenschappelijk benaderd. Hij en de kinderen gingen aan het werk met de föhn, plastic zakken. Pingpongballen, koolzuurgas, stikstof en nog veel meer. De kinderen leerden onder andere wat je met lucht kunt doen en dat je je vingers aan koolzuurgas kunt branden.

Als er voldoende belangstelling is worden gaan ze op het Mozaïek binnenkort van start met De Naschoolse Wetenschapsclub rondom ruimte, ruimtevaarders, raketten en planeten.